Flytting

Tips til pakking av sko når du flytter

Posted by egovmon258

Sko kan være litt av en utfordring når du er på flyttefot. De er klumpete, kommer i en rekke størrelser og fasonger, og er attpåtil ofte skitne. Men uansett må skoene være med til ditt nye hjem, og de kommer ikke til å gå dit av seg selv. Å pakke ned sko krever både oppfinnsomhet og tid, men det er egentlig ikke mer komplisert enn å pakke andre ting. De følgende tipsene vil fjerne prøvingen og feilingen, slik at du kan gjøre oppgaven raskt og frigjøre tid til andre oppgaver.

Bli kvitt dem du ikke bruker

Sjansen er stor for at du har en del sko i skapet som du ikke har brukt på mange år. Så hvorfor gidde å pakke dem med seg? I stedet for å pakke ned sko som bare skal skyves til side i ditt nye hjem, kan du bruke flyttingen som en mulighet til å bli kvitt dem. Soles 4 Souls kan hjelpe deg med å finne ut hvor du kan donere brukte sko i god stand, eller du kan droppe dem av hos en lokal Fretex eller en annen veldedig organisasjon som kan ha bruk for dem. Og hvis skoene ikke er brukbare, må du huske å resirkulere dem ordentlig i stedet for bare å kaste dem i søpla.

Fyll hver sko med et par sokker

For å sikre at skoene opprettholder sin form under flyttingen, kan du ta et sammenrullet sokkepar og stikke ned ved tåa. Avhengig av form og stil på skoen kan det være lurt å legge inn et par sokker i hælen også. Dette grepet forhindrer ikke bare at skoene blir sammenpresset i flytteprosessen, du får jo pakket sokkene dine i samme slengen. Leser du dette for sent og sokkene er allerede pakket ned? Da kan fylle skoene dine med bobleplast eller pakkepapir i stedet.

Pakk finskoparene hver for seg

Du er sannsynligvis ikke så bekymret for om det gamle joggesko-paret får seg en trøkk under flyttingen, men det gjelder ikke de dyre høyhælte skoene eller de blankpussede mokasinene. Beskytt favorittene dine ved å pakke dem hver for seg, og surr litt pakkepapir rundt for å holde dem på plass. Hvis du ikke har tatt vare på eskene skoene kom i, er det ikke noe problem. Du kan kjøpe flerpakninger med enkle skopappesker eller bruke små plastbokser.

Knytt joggesko sammen vha. lissene

Når det gjelder for eksempel joggesko, som ofte bare blir hivd hulter til bulter i en eske eller kasse, hold parene intakte ved å knytte lissene sammen. På den måten vil du ikke måtte grave deg igjennom bunken og prøve å finne en sko-match når du får behov for et par før du har fått pakket helt ut.